Naše institucije

Naše institucije pružaju kvalitetno obrazovanje djeci i mladima u Bosni i Hercegovini od 1998. godine. U tom periodu u zgradama naših škola je izrođen veliki broj kvalitetnih, društveno odgovornih osoba od kojih su mnogi nastavili obrazovanje i izgradili karijeru na svjetski priznatim univerzitetima i institucijama.

Veliku zaslugu za postizanje ovakvih rezultata dugujemo našem predanom, visoko kvalifikovanom kadru koji na interaktivan, učeniku prihvatljiv način, prenosi svoja znanja i iskustva. Osim nastavnih, učenici naših škola imaju priliku da učestvuju i u velikom broju vannastavnih aktivnosti koje za cilj imaju profesionalno usmjeravanje učenika i kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena svakog djeteta.

Kampusi škola su u potpunosti pokriveni video-nadzorom što daje osjećaj sigurnosti svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima. Kako bi izgradili, mentalno i fizički jake osobe, u kampusima se veliki značaj pridaje serviranju zdravih i kvalitetnih obroka našim učenicima.
Također, treba istaći da se nastava u školama većinski odvija na engleskom jeziku, te da to učenicima porijeklom iz BiH pruža odličnu podlogu za nastavak školovanja, a učenicima iz inostranstva uveliko olakšava proces stjecanja novih znanja.

Nastava u našim školama je obogaćena korištenjem brojnih aplikacija koje za cilj imaju olakšati komunikaciju sa učenicima i njihovim roditeljima, te efikasniju provjere znanja.

Učenicima se pruža i mogućnost razvoja sportskih vještina kroz Košarkaški klub “BURCH”.